باید ها و نباید های دوره پریودی چیست؟ + نکات مهم و کاربردی

باید ها و نباید های قاعدگی، خطرات پریود شدن

باید ها و نباید های دوره قاعدگی و پریود

در این مقاله از سایت بدونیم شما به پاسخ تک تک این سوالات درباره دوره پریود خواهید رسید:

  • کارهایی که نباید در طول مدت قاعدگی انجام دهید.
  • بررسی دویدن در تسکین درد های قاعدگی
  • غذاهایی که به تسکین درد پریود کمک می کند.
  • در صورت عدم تعویض 6 ساعت یکبار نوار بهداشتی یا تامپون چه ضرر هایی به بدن خود وارد می‎کنید؟

پریود شدن یعنی سوار شدن بر ترن هوایی! وقتی کسی به ملاقاتت می آید، باید با نفخ غیر قابل تحمل، گرفتگی عضلات دائمی و تغییرات خلقی شدید دست و پنجه نرم کنید. همه این موارد ممکن است باعث ناراحتی شود، اما اجازه دهید با آن روبرو شویم، عادت ماهانه یک اتفاق طبیعی است. که حضور آن نشان دهنده سلامتی است!

با این حال، چند کار وجود دارد که باید از انجام آنها اجتناب کنید تا آن چند روز در ماه کمی برایتان قابل تحمل تر شود.

پریودها ممکن است باعث کمی درد و ناراحتی شوند، اما می‎توانید اقدامات خاصی را برای کاهش علائم انجام دهید.

پیشنهاد مطالعه:

تاثیر هل بر قاعدگی

10 کاری که نباید در دوران قاعدگی انجام دهید!

تسلیم شدن به هوس نمک

غذاهایی که محتوای نمک بالایی دارند در زمان قاعدگی برای شما خوب نیستند زیرا می توانند گرفتگی عضلات شما را بدتر کنند. علاوه بر این، میتواند باعث نفخ شدید شود و به ناراحتی شما اضافه کند.

نوشیدن زیاد قهوه

این یکی از بدترین کارهایی است که می توانید در زمان قاعدگی انجام دهید و مناسب قاعدگی نیست!. محتوای بالای کافئین می‎تواند درد شما را تشدید کند و همچنین به حساسیت پستان کمک کند. ممکن است هوس کافئین داشته باشید اما قطعا باید مصرف قهوه را کاهش دهید.

بیشتر بخوانید: رژیم غذایی مناسب برای شیردهی

دوش گرفتن

دوش گرفتن برای تمیز کردن خود در این دوره می‎تواند بسیار مضر باشد. این می‌تواند با تداخل با موانع طبیعی واژن در برابر باکتری‌ها، مشکلات متعددی مانند عفونت‌ها و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی را ایجاد کند.

پوشیدن یک محصول بهداشتی در تمام طول روز

فرقی نمی‌کند از نوار بهداشتی استفاده می‌کنید یا تامپون، استفاده از یک محصول مشابه برای بیش از 4 تا 6 ساعت، محل رشد باکتری‌ها و ایجاد بوی بد خواهد بود. علاوه بر این، انجام این کار می تواند باعث ضایعات پوستی و TSS (سندرم شوک سمی) شود.

اپیلاسیون یا اصلاح

وقتی پریود هستید، از برداشتن موهای زائد خودداری کنید. این ناحیه حساس است و با کشش نوارهای موبر ممکن است آسیب ببیند و بر ناراحتی شما بیفزاید.

اصلاح به دلیل پریود شدن می تواند یک امر بسیار کثیف باشد. اگر به دلیل تراشیدن دچار بریدگی شدید، ممکن است منجر به عفونت شود. بنابراین، پس از یک هفته از پریود خود برنامه ریزی کنید تا خطر درد و ناراحتی را کاهش دهید.

داشتن رابطه جنسی

مطابق دین اسلام، حکم نزدیکی در پریود یا همان رابطه جنسی در دوران قاعدگیحرام” می باشد و زمانی که هفت تا ده روز از اولین روز قاعدگی می گذرد نزدیکی جنسی مجاز است. از دیدگاه پزشکی مدرن، رابطه جنسی در قاعدگی اشکالی ندارد اما ممکن است با عوارضی مانند بارداری ناخواسته، ابتلا به بیماری های منتقل شونده مقاربتی (STD) و احتمال اندومتریوز یا نابه‌جایی آستر رحم  همراه باشد.

سیگار کشیدن

همه ما می دانیم که سیگار کشیدن برای سلامتی ما خطرناک است، اما زنانی که در دوران قاعدگی خود سیگار می کشند بیشتر احتمال دارد درد شدیدی را تجربه کنند.

رفتن به رختخواب بدون پد

شاید فکر کنید خوابیدن بدون پد می تواند یک خواب آرامش بخش باشد، اما ایده بدی است! اگر نگران ضایعات پوستی و ناراحتی‌هایی هستید که ممکن است ایجاد کند، می‌توانید به مارک دیگری بروید یا شروع به استفاده از فنجان یا کاپ قاعدگی کنید، اما بدون استفاده از محصولات بهداشتی برای کنترل جریان به رختخواب نروید.

رفتن برای معاینه پستان

هنگامی که در حال قاعدگی هستید، نوسانات سطح هورمون شما می تواند تشخیص ناهنجاری های سینه را دشوار کند. بنابراین، بهتر است در اواسط دوره قاعدگی از معاینه پستان خودداری کنید.

حذف وعده های غذایی و خوردن غذاهای ناسالم

حذف وعده‌های غذایی در طول دوره‌های قاعدگی ایده خوبی نیست، زیرا می‌تواند به شدت بر سطح انرژی شما تأثیر بگذارد و باعث بی‌حالی و تحریک‌پذیری شما شود. با این حال، این بدان معنا نیست که شما وعده های غذایی واقعی را با غذاهای ناسالم جایگزین کنید. غذاهای ناسالم حاوی مقادیر زیادی نمک و شکر هستند که به مشکلاتی مانند نفخ و ناراحتی کمک می کند.

خانم‌های محترم بدانید ، این گام‌های کوچک می‌تواند تضمین کند که در نهایت به ناراحتی‌تان در طول قاعدگی‌تان نمی‌افزایید!

در ادامه درباره برخی مسائل دوره قاعدگی و پریود پرداخته و پاسخ می دهیم:

دویدن در طول قاعدگی

دویدن در دوران قاعدگی ایده خوبی است، اما به شرطی که بدانید چگونه آن را به درستی انجام دهید. ورزش کردن در دوره قاعدگی کاملاً جالب است، اما فقط در صورتی که بدن به شما اجازه دهد! دویدن به عنوان یک قرص جادویی برای خلاص شدن از شر آن گرفتگی های مزاحم دوره ای عمل می‎کند.

نه، ما شوخی نمی کنیم! در واقع، اگر با درد های مربوط به قاعدگی سر و کار دارید، طبق مطالعه‌ای که در این زمینه منتشر شده است، دویدن و سایر اشکال ورزش‌های هوازی به طور عمده به شما کمک می‌کنند.

این مطالعه همچنین نشان داد که اگر بین 45 تا 60 دقیقه، سه بار در هفته در طول دوره های قاعدگی خود ورزش کنید، به جلوگیری از گرفتگی شدید کمک می کند و آن زمان از ماه را قابل تحمل تر می کند.

در ادامه از وبسایت بدونیم درمیابیم که چگونه دویدن می تواند در طول دوره های شما مفید باشد.

می تواند خلق و خوی شما را بالا ببرد

دویدن، درست مانند هر ورزش دیگری، به ترشح اندورفین در بدن شما کمک می کند. اینها هورمون های شادی یا افزایش دهنده خلق و خو هستند. همچنین، این یک واقعیت شناخته شده است که اندورفین ها مسکن های طبیعی هستند، به همین دلیل است که برای خلاص شدن از شر گرفتگی عضلات، نیازی به مصرف قرص های خوراکی ندارید. همین چند دقیقه دویدن کافی است!

به آرامش عضلات لگن شما کمک می کند

بی تحرکی همیشه باعث سفت شدن عضلات شما می شود.

هنگامی‎که می‎دوید، عضلات لگن شما احساس آرامش میکنند و انقباض کمتری را در اطراف ناحیه شکم خود تجربه می‎کنید. علاوه بر این، هنگامی که می دوید، جریان خون شما نیز کنترل می شود و درد کمتری را تجربه می‎کنید. بنابراین، کفش های خود را بپوشید و شروع کنید!

به شما کمک می کند تا با سایر علائم سندروم پیش از قاعدگی یا PMS مقابله کنید.

سندرم قبل از قاعدگی (PMS) یک وضعیت روحی و جسمی است که برخی از زنان در سنین باروری را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از هر سه زن، 1 زن یا بیشتر، از PMS رنج می‌برند.

یک زن از 20 زن آن‌قدر رنج می‌برند که زندگی آن‌ها به طور جدی تحت تأثیر قرار می‌گیرد. PMS به انواع علائم جسمی و روانی مربوط می‌شود كه درست قبل از دوره قاعدگی اتفاق می‌افتد.

سایر علائم PMS مانند نوسانات خلقی، بدن درد، سردرد و غیره همگی نتیجه عدم تعادل هورمونی هستند. اما وقتی می دوید، به دلیل تولید اندورفین، می توانید این علائم را کنترل کنید.

به شما احساس انرژی می دهد

برخی از زنان شکایت دارند که در هنگام پریود شدن، احساس تنبلی زیادی می کنند.

به ما اعتماد کنید، این یکی دیگر از علائم PMS است که به راحتی با دویدن قابل رفع است. به این دلیل که ورزش های هوازی مانند دویدن باعث افزایش سطح اکسیژن در بدن می شود. و دقیقاً به همین دلیل است که وقتی کارتان تمام شد، احساس شارژ و انرژی می کنید!

چند نکته مفید که می تواند دویدن شما را در طول دوره ها آسان کند

  • هیدراته بمانید: شما باید تعادل الکترولیت را در بدن خود حفظ کنید، در غیر این صورت برای مواجهه با گرفتگی های بیشتر آماده باشید.
  • انجام حرکات کششی قبل و بعد از دویدن را فراموش نکنید.
  • سرعت خود را افزایش ندهید فراموش نکنید که در دوره پریود هستید، بنابراین خیلی به خودتان سخت نگیرید و سرعت متوسط را حفظ کنید.
  • یک محصول بهداشتی بهتر انتخاب کنید: اگر با نوار بهداشتی راحت هستید، مشکلی نیست. اما دویدن در آنها می تواند منجر به کبودی و راش شود. در عوض، می توانید به خوبی از فنجان قاعدگی یا تامپون استفاده کنید.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید: نیازهای بدن شما زمانی که پریود می شوید تغییر می کند و به همین دلیل است که باید روی رژیم غذایی خود کار کنید. میوه، سبزیجات و آجیل زیاد بخورید. سعی کنید از سیگار خودداری کنید تا با گرفتگی عضلات خود بهتر مقابله کنید.

توصیه دیگری برای شما این است که اگر قاعدگی سنگینی را تجربه می کنید، می توانید به خوبی از دویدن در آن روز خاص صرف نظر کنید و در چند روز آینده ادامه دهید.

بخوانید: بهترین روش های تنظیم عادت ماهیانه

5 غذا برای مبارزه با درد پریود

خانم ها، همه ما می دانیم که دوره های قاعدگی چقدر می تواند سخت باشد. ممکن است نفخ، سردرد، هوس شدید، اضطراب، سنگینی،

درد پریود، درد قاعدگی، تسکین درد عادت ماهانه
درد پریود، درد قاعدگی، تسکین درد عادت ماهانه

نوسانات خلقی و درد پریود را تجربه کنید. گرفتگی عضلات احتمالاً شما را دیوانه می کند، و در واقع، ما می دانیم که برخی از زنان درد بیشتری را نسبت به دیگران تجربه می کنند.

 

این مساله در زندگی روزمره شما نیز اختلال ایجاد می کند.

اما خبر خوب این است که غذاهای خاصی وجود دارند که می توانند درد پریود را تسکین دهند. به همین دلیل ما غذاهای خاصی را برای کاهش درد، گرفتگی عضلات، میگرن، حالت تهوع، نوسانات خلقی و غیره در طول PMS (سندرم پیش از قاعدگی) یا درد پریود را پیشنهاد می کنیم.

در اینجا 5 ماده غذایی وجود دارد که می توانید در رژیم غذایی خود برای تسکین درد پریود قرار دهید:

کشمش خیس خورده و زعفران اول صبح

کشمش خیسانده و زعفران را باید صبح، ولی با معده خالی مصرف کنید. استفاده از کشمش سیاه را توصیه می کنیم، زیرا این یک درمان سنتی برای کاهش درد پریود و کنترل خونریزی بیش از حد است. زعفران از طرف دیگر به کاهش علائم PMS و درد پریود کمک می کند.

گیلاس با تمام وعده های غذایی

حداقل یک قاشق چای خوری گیلاس را در صبحانه، ناهار و شام خود بگنجانید. این نه تنها به شما کمک می کند تا حالت تهوع و گرفتگی های قاعدگی را کاهش دهید، بلکه سلامت روده شما را نیز افزایش می دهد.

برنج هندی و کشک

می توانید کشک و برنج را با حبوبات به رژیم پریود خود اضافه کنید تا درد و گرفتگی پریود را کنترل کنید. زیرا کشک حاوی کلسیم است و برنج سرشار از منیزیم و تیامین است. این ترکیب به شما انرژی می دهد تا با درد پریود مبارزه کنید.

یک مشت بادام زمینی یا بادام هندی

مصرف بادام زمینی یا بادام هندی توصیه می شود چون که به مدیریت درد قاعدگی کمک می کند. همچنین، مصرف آبمیوه را برای کاهش میل به شکر و نوسانات خلقی پیشنهاد می کنیم.

سالمون

ماهی سالمون جواب همه ناراحتی ها ست. این ها غنی از اسیدهای چرب امگا 3 است که برای ریلکس کردن ماهیچه های و تسکین درد عمل می کند. همچنین می توانید امگا 3 را از گردو، ، کدوتنبل و آوکادو ، بذرکتان به دست آورید.

3 اتفاق تکان دهنده که وقتی هر 6 ساعت یکبار تامپون خود را عوض نکنید اتفاق می افتد

آیا می دانید ماندن تامپون برای مدت طولانی در داخل واژن و تکرار هر ماه این عادت می تواند به قیمت سلامتی شما تمام شود.

باور کنید یا نه، اکثر ما واقعاً عادت نداریم که هر چند ساعت یکبار تامپون یا نوار بهداشتی خود را عوض کنیم. ما به معنای واقعی کلمه منتظریم تا آنها در خون پریود آغشته شوند، قبل از اینکه آنها را دور بریزیم.

در واقع، بسیاری از ما عاشق تامپون‌هایمان هستیم، اما فراموش می‌کنیم آنها را دور بریزیم. ما حتی متوجه عواقب باقی گذاشتن تامپون در واژن خود نمی شویم. درست است؟

در اینجا دلایلی وجود دارد که شما باید از پوشیدن تامپون یا نوار بهداشتی، بیش از حد مجاز آن خودداری کنید

می تواند منجر به رشد باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا شود

به گفته دکتر راجسواری پاوار، یک مشاور متخصص زنان و زایمان ، نگه داشتن تامپون برای بیش از 24 ساعت می تواند منجر به رشد باکتری در واژن شود. همچنین، این پاتوژن ها بیوم های کامل را در آنجا می گیرند و حتی سریعتر تکثیر می شوند.

مشکل این است که آنها باکتری های سالم واژن را از بین می برند و کل اکوسیستم را مختل می کنند. به همین دلیل، واژن شما در برابر عفونت های واژن مانند باکتری واژینوز، عفونت مخمری، عفونت ادراری و غیره آسیب پذیرتر می شود.

اگر قاعدگی شدید است، حتما تامپون را چندین بار در روز عوض کنید. توصیه می شود که حداقل 2 تا 3 بار در روز تامپون خود را عوض کنید.

ممکن است به سندرم شوک سمی مبتلا شوید

این مورد از همه بدتر است. تا حدی می تواند منجر به نارسایی چند عضوی نیز شود.

در اینجا، عفونت نامتناسب می‌وزد و در سراسر بدن پخش می‌شود. شروع به تأثیر همزمان در چند اندام می کند.

در موارد شدیدتر، بیمار برای مشاهده در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شود، زیرا احتمال نارسایی چند عضوی و مرگ بیشتر است.

دلیل اصلی سم تولید شده توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است که در بدن شما پخش می شود و وضعیت را به خطر می اندازد.

اختلال در تعادل pH واژن شما

این رشد ارگانیسم های خارجی می تواند تعادل pH واژن شما را به هم بزند و مشکلاتی مانند خشکی واژن، ترشح مخاط واژن، خارش و غیره نیز به دلیل استفاده طولانی مدت از تامپون مشاهده می شود.

اگر از تامپون استفاده می کنید، باید مطمئن شوید که آن را در داخل واژن خود رها نکنید. اگر اوضاع از کنترل خارج شد، فوراً به پزشک خود مراجعه کنید.

آنها قرص های خوراکی را ارائه می دهند که ممکن است مجبور شوید داخل واژن خود نگه دارید. اگر تب دارید، پزشک ممکن است شما را برای چند روز تحت نظر داشته باشد و بر اساس آن شما را درمان کند.

در مجموع، می‌خواهم بگویم که پیشگیری بهتر از درمان است، به‌خصوص در مورد سلامت واژن، پس کمی هوشیار باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *